OPPSKRIFT: KANELSNURRER

Jeg elsker å tilbringe tid på kjøkkenet – det er litt tiltak i den leiligheten her, ettersom vi har verdens minste og mest upraktiske kjøkken – men jeg kokkelerer litt fra tid til annen allikevel. I går lagde jeg en dobbel porsjon med kanelsnurrer, det er en stor favoritt hos både Martin og Matheo! Og de ble veldig gode. Denne oppskriften er den jeg har prøvd som er enklest å jobbe med og som samtidig gir mest luftig resultat, så denne er virkelig gull. Jeg bruker den samme oppskriften til boller og kringle og justerer bare mengden. Nå som det nærmer seg farsdag, tenkte jeg det var et perfekt tidspunkt å dele oppskriften på – for når det er kaldt ute er det få ting som smaker bedre enn varm gjærbakst og kakao.

Om du slenger sammen disse i morgen eller på søndag formiddag, kan jeg garantere deg at det er en fornøyd pappa i huset! Og det er ikke spesielt tidkrevende i det hele tatt. Oppskriften finner du under bildet <3

Det du trenger er:

1 pk fersk gjær
4 dl melk
100 g smør

Alt dette blandes og varmes opp til det når ca. 37 grader. Deretter heller du alt i en bolle og tilsetter følgende:

11 dl mel
1,5 dl sukker
2 ts kardemomme

Vær oppmerksom på at du knar godt, putt deretter et håndkle eller lignende over, og la den heve i en drøy time. Den heves da gjerne til dobbel størrelse. Kjevle så ut deigen og ha på smør, sukker og kanel. Skjær ut strimler og tvinn de til du får en fin «knute». Pensles med egg, deretter kan du ta på sukker eller perlesukker. Disse skal ikke etterheves, så det er bare å putte de inn i en ovn på ca. 225 grader i 10-12 minutter. Sjekk gjerne underveis. Dersom du prøver disse i løpet av helgen, så gi meg gjerne en lyd! 😀 Håper de faller i smak.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg